ADHD Life

Når enkeltheden falmer

Hey Peeps!

I dag vil jeg fortælle lidt om når enkeltheden falmer i dagligagen.

Kender du det der med “bare” at stå op, gå under bruseren, gøre dig klar, tage tøj på, spise morgenmad, samle dine ting og tage afsted? Ja ja måske er ikke alle dage lige nemme.. Men det er basicly det du gør hver morgen, ikke?

Jeg øver mig i at stå op på det samme tidspunkt hver morgen. (kl. 06:20 når min kæreste tager afsted) OGSÅ i weekenderne, fordi let´s be honest.. Ellers skal jeg starte forfra med rytmen igen om mandagen og så kommer jeg literally nowhere i mit liv! Been there, done that and now I´ve flipped a coin or something!

Når jeg så er kommet op og ud på badeværelset, ja så er det som om at tiden går i stå. Et wc-besøg FØR et bad kan seriøst gøre at jeg kan trække tingene i langdrag og stadig tro at det kun har taget 5 min. Jeg bruger min mobil til at have alarm på så jeg kan keep track med tiden. Men den er også omvendt en meget stor tidsrøver fordi den gør jo at jeg går i stå og ikke tænker over at jeg så mangler at færdiggøre morgenrutinen, og at jeg ikke først skal spise kl. 8-9-10 stykker ud på formiddagen fordi jeg liiige faldt over noget jeg ville se eller undersøge nærmere. Det vil sige jeg flytter fokus hele tiden fra det der BURDE være fast rutine, som i stedet bliver trukket i langdrag og jeg kan pludselig “ikke forstå” hvorfor jeg er træt eller ikke kan overskue noget af det som jeg havde planlagt jeg ville dén dag, men som jeg så ikke magte længere. Dernæst kommer alle tankerne så omkring at det også ville være meget lettere at tage på arbejde og tjene nogle seriøse penge som alle andre jeg kender, og at jeg også bare fordriver tiden og ikke er lige så meget værd fordi jeg tror folk har svært ved at acceptere min situation ved “bare at gå hjemme, lave ingenting -og stadig få penge” HVIS DET BARE VAR SÅ FUCKING NEMT ALTSÅ!!!

Waw, Slam Bam altså! Nogle gange så kommer der random stuff ud af mit system som faktisk er en øjenåbner for mig selv, hvilket jeg synes er en god ting når jeg jo lærer af det. Det er selv refleksion der batter! Og selv indsigt (og dét har jeg meget af)

Når jeg skriver et indlæg har jeg ikke sådan planlagt noget, det kommer ligesom bare til mig. Men hvis jeg har tænkt at der er noget jeg gerne vil skrive om, ligesom i dag ^^  Så er det som om tankerne tager over når jeg skriver, og måske det giver DIG en forståelse af hvor svært det er for mig at holde fokus? 😉 For det må da af og til være forvirrende at læse om et emne der skifter emne midt i det hele? Når jeg skimter teksten igennem giver det jo mening for MIG, at der alligevel er en rød tråd. Men somme tider så kan jeg glemme hvad budskabet var og det har jeg nogle redskaber der kan hjælpe mig med. Men dem får jeg ikke altid brugt før EFTER et skreven indlæg, da jeg så først kan se HVAD det er jeg har brug for at fokusere på eller hvad der lige er gået op for mig. Og så gik der tid med dét også… 😉 😉 😉 You see where I´m going?

Jeg ønsker mig et Time Timer ur, men hold nu K… hvor er de da dyre! Dét er et redskab jeg i kvindegruppen har fundet ud af hjælper mig med at strukturere min tid, fordi alting pludseligt bliver realistisk. Og det er IKKE det samme som at sætte en alarm. Det er det visuelle der gør en forskel for MIG.

Endnu engang fik handlingen en drejning men jeg fik selv meget ud af at skrive det som nu er skrevet. Håber du har fået et bedre indblik i hvordan en adhd-hjerne KAN fungere eller ikke 😉 -Vi er jo alle forskellige -det her er blot MIT liv med adhd.

Kh AC

2 kommentarer

 • Tina..

  Hej Anja.
  Du kan søge om time timer ved hjælpemiddel centralen.. gennem kommunen ..
  hjælp ellers omkring din diagnose.
  sig til hvis du ønsker hjælp til det lov mæssigt omkring det eller generelt..
  Min den store dreng har svær ADHD og jeg har søgt og fået/ låner en del ting til ham.
  B.la kugledyne, sidde pude, time timer, aflastning / mentor, mv.
  Så endelig sig til..
  Det er ikke sjovt..
  Har de sidste 10 år skulle samarbejde med kommuner skoler osv. – han blev udredt da han var 6-7 år og løbende ellers.
  Og er 17 år nu så det længe – men fortsætter jo hele livet.. Bare på en anden måde.

  Knus Kusine Tina.

  • AC

   Hej søde kusine 🙂

   Det havde jeg da fuldstændig glemt faktisk.
   Tak, jeg skal sige til hvis jeg har grund til at tvivle på noget eller føler mig forkert behandlet mht. det lovmæssige. Der er ikke nogen ting lige nu jeg tænker kunne være nødvendigt at undersøge noget om da jeg viiirkelig bliver pænt behandlet! (men er der noget jeg skal være opmærksom på?)

   Ja det er hårdt både for forælder og den enkelte der har adhd. Jeg er bare ærgerlig over jeg ikke har fået hjælpen noget før da jeg synes det er pisse hårdt som voksen. Omvendt har jeg lært en masse om mig selv på en anden måde og har fået utrolig meget selv-indsigt. Så der er vel fordele ved alting på en måde 🙂

   Er i medlem af adhd foreningen? Jeg synes nemlig det er dyrt og jeg kan ikke rigtigt se hvad JEG får ud af at betale dertil hver måned ??

   Der er en i min kvindegruppe som tager ud og holder foredrag, men det er ikke gennem adhdh foreningen. Hende har jeg snakket med om at komme med ud og se hvad og hvordan hun gør, og så vil jeg se tage kontakt til dem og se om jeg “må” komme ud. Det vil jeg jo helt vildt gerne! (har bare lige brug for at kende til rammerne).

   KNUS og KRAM

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *