FLEKSJOB

Virksomhedspraktik uge 20, 2020

Til en start vil jeg skrive lidt om mine tanker i forhold til det at være startet i praktik igen/arbejds-prøvning om man vil.. 🙂

Jeg har længe vidst at jeg ville starte en ny skriveperiode herinde og har været lidt spændt på om der var nogle der gad følge med. Jeg er jo blot én ud af 5 millioner her i Danmark som skriver om sit liv og hverdagen der følger, med sine op og ned ture. Men ikke desto mindre er jeg jo glad for at skrive til trods for det kræver lidt energi af mig at få startet. Det er nok mest at jeg har meget “tanke-flow” men bare ikke lige får det noteret nogen steder, og når det så er reelt ..ja, så kan jeg selvf. ikke huske de præcise fraser som jeg havde lyst til at dele ud af…. Men uanset får jeg skrevet en masse bogstaver som i sidste ende giver den samme mening – pointen er derfor nok at så længe jeg får skrevet noget så er det jo meget godt! (ulempen kan så være at der er for mange tanker om ALT det jeg gerne vil skrive om når jeg endelig skriver, at jeg kan have tendens til at have svært ved at holde fokus på det emne jeg skulle rette mig efter 😉 )

Jeg startede mandag i uge 20 /2020 kl 15:00 i praktik på Stensvang Plejecenter i Bredsten hvor jeg bor, så jeg har ca. 5 min. på gåben og 2,5 min. på cykel. Det sparer en del transport penge og den bekymring om økonomi er derfor forduftet fra tankerne, så det er jo allerede en god ting!

Da jeg ikke har det helt samme forhold til det at være sosu-hjælper længere, passer det mig rigtig godt at jeg kan være det på afstand ligeså fint som vi har Coronaen i øjeblikket. Jeg skal nemlig sørge for at tage af ved kaffebordet, sidde og snakke med de ældre og skabe lidt hygge. Så består min funktion lidt i at jeg skal være praktisk gris i forbindelse med maden, opdækning og afrydning samt lidt lettere rengøring og forfaldende opgaver. Det er tidsrummet fra 15-19 jeg er på arbejde. Reelt er det en stilling som en hjælp til aftenvagterne. Det synes jeg er et godt tiltag. Det er heldigt både for mig og for dem der er på arbejde. God karma!
Jeg har selv valgt at jeg gerne vil arbejde man, tir, tor/ tir, ons, fre på skift i de forskellige uger så jeg ikke kører død i de samme dage. Så længe jeg bare har 3 dage hver uge hvor aftenvagten får hjælp i hverdagene, er chefen ligeglad med hvilke dage jeg vælger -(friheden til selv at vælge -forestil dig lige emoji’en med hands up)

Alting er nyt for mig, kolleger og hele rutinen i at være på arbejde. Den første dag blev der diskuteret lidt mellem to kolleger hvem der trumfede igennem om hvor jeg skulle være. Der er nemlig 2 huse og de rummer 21 beboere (vist nok) -Jeg har ikke helt styr på det da jeg er i det ene hus da der er mest behov for det dér. Men det blev klart for mig på dag 2 at jeg var irriterende for den ene kollega jeg er i hus med, da hun sagde det ordret til mig -nuvel altså fordi hun var vant til at være alene og klare det hele selv.. (Jeg tænker at hun er glad for min hjælp på baggrund af beboerne..) Men en dame der har 20 år på bagen ved samme plejecenter og som har sin egen rytme, kan jo nok have ligeså svært ved at finde det optur at der kommer en der skal hjælpe hende med alt det praktiske som ikke har noget personligt med beboerne at gøre -som jeg har det svært med at starte op i noget hvor jeg selv skal etablere en liste over opgaver, selv tage initiativ til at spørge hvad jeg “nu kan lave?”.. Når jeg har brug for at det ER lavet så jeg har en plan/liste at følge mens jeg er på arbejde og derfor ikke skal bruge min energi på at stresse over dét, fremfor at holde af at være på arbejde. Og vupti så kom der hermed en selv-erklæring om hvorfor jeg ikke er/var særligt “exited” over at skulle på arbejde allerede i tirsdags og specielt i dag. Men jeg tænker sgu det er helt normalt! Til gengæld håber jeg virkelig meget at der er en helt anden personlighed i den kollega jeg skal samarbejde med i aften. Dét ville gøre det nemmere i hvert fald.

Der er også meget andet i det som leder mig hen på at mine tanker får lov at flyve vidt omkring og som jeg i bund og grund ikke har det godt med, fordi det dræner mig voldsomt.. I aften kan der kræves mere af mig fordi det er en anden kollega. “Vil jeg fejle, vil jeg synes det er for meget og for stor en opgave, har hun forventninger til mig som den anden ikke havde (tværtimod), bliver der meldt tilbage til ledelsen og hvad bliver i så fald meldt tilbage, kan jeg magte de nye forventninger, er jobbet i sidste ende noget for mig, hvad vil der ske med mit stress når Coronaen er ovre og der ikke bliver lavet mad længere.. så skal min tid bruges på at administrere dét også” ?????
Der forplanter sig SÅ mange spørgsmål som jeg udmærket godt er klar over hvad betyder: USIKKERHED!!! og bagefter kan jeg sige til mig selv; “Det skal jo nok gå, vi skal lige lære det allesammen. Det er trods alt kun 3. dag du er der og du har 3 uger endnu til at finde ud af det hele. Det er faktisk 10 dage af 4 timer = 40 timer til at bliver klogere på dine arbejdsopgaver og rutinen heri med de forskellige kolleger. Rolig nu. Og tryk lige på PYT knappen..”

Der er vist mange ting forbundet med at jeg er startet op i en virksomhedspraktik. Jeg kan mærke at det ikke hjælper blot at snakke med SP om det hele. Jeg kommer nu også i tanke om at jeg blev opfordret til at skulle starte en mentor op i forbindelse med et arbejde (ja det havde jeg jo så ikke da jeg var ved AAB i efteråret.. Det glippede vist!) Så derfor er det vel på sin plads at jeg får sat det i værk mæ d’ vuns! Så jeg kan koncetrere mig om at være på arbejde når jeg er på arbejde og får styr på tankerne når jeg ikke er på arbejde. I det mindste er jeg taknemmelig for at jeg har så meget selvindsigt at jeg VED hvor der skal sættes ind, og jeg nu faktisk formår at sætte det i værk. Planen med praktikken er at hvis det går godt i de her 4 uger, så er der er RIGTIGT arbejde til mig med løn og det hele så jeg bliver lønnet medarbejder som social -og sundhedshjælper på 12 timer i fleksjob. Det vil fanme være sejt!

Hold op jeg har haft meget på hjertet, og der er som sagt en masse som ikke er indenfor denne kategori som jeg også vil sørge for at få nedfældet snarest. Nu må jeg da for fa’en snart se at vedligeholde det her skriveri. Det er jo sundt for min hjerne og min sjæl at få lidt afløb. Og så får I endnu en Danskers beretninger om livet og hverdagens op og nedture.

Tak fordi i læste med, I hører fra mig igen snart <3

KH AC

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *